Esittely

– Living with japanese spitzies since 1986,  australian shepherds since 2000 & dogs from other breeds and dog sports in general since 1974 –

Olen Merja Tiainen ja harrastan pienimuotoisesti koirien kasvattamista kennelnimellä Snowtime´s perheeni kera. Kennelnimessä toistuu pohjoisen luonnon teema, joka on minulle suuri inspiraation ja myös ammatillisen mielenkiinnon kohde. Asumme maaseudulla Etelä-Savossa. Varsinaista kenneliä meillä ei ole, eikä kasvattaminen ole syy pitää koiria, vaan koirat elävät lemmikkeinä ja harrastuskavereina kotioloissa kanssamme. Koirien lukumäärä meillä on rajallinen, sillä haluamme jokaiselle huolenpitoa, aktiviteettia ja liikuntaa. Kasvatuksemme on kuitenkin tavoitteellista ja toivomme siihen myös järkevää valinnanvaraa. Siksi olen sijoittanut muutamia koiria ihaniin ja yhteistyökykyisiin koteihin, joissa ne myös elävät perheenjäseninä. Suuri kiitos heille kaikille yhteistyöstä!

Koulutukseltani olen biologi (biokemia & ekologia) sekä pedogogi. Koulutustaustaani liittyy myös osa harrastuksista. Vuosien varrelta kokemusta on kertynyt laajasti erilaisista luonnonvaraisista eläimistä sekä kotieläimistä. Harrastuksen myötä olemme saaneet matkustaa eri puolille maapalloa, saaneet treenata hyvin monilla paikkakunnilla ja valtioissa, saaneet paljon ystäviä ja tutustua erilaisiin koiriin niiden kotona, harrastuksissa ja työkoirien tapauksessa – myös töissä. Tämä kokemustausta kulkee mukana kasvattamisessa.  Snowtime´s poppoo käsittää laajan joukon ihmisiä jotka kokoontuvat harrastamaan myös yhdessä hyvässä hengessä.

Koirat ovat elämäntapa. Vuosien varrella olemme kilpailleet usean koiran kanssa eri lajeissa, mutta titteleitä tärkeämpää on, että jokainen koira ja kasvatti on huolehtivassa kodissa. On tärkeä muistaa, että tittelit eivät määritä koiraa, meille suurin painoarvo on siinä miten itse havainnoimme koiraa. Olemme ulkoilmaihmisiä, viihdymme luonnossa ja meistä on mukava myös harrastaa koirien kanssa. Treenaamme koiriemme kanssa mm. tottelevaisuutta, palvelus- ja pelastuskoiralajeja sekä paimennusta, ja käymme omaan tahtiimme kokeissa, kilpailemassa tai näyttelyissä. Olemme mielellämme avuksi ja mukana vapaaehtoistoiminnassa, sekä pelastuskoiratoiminnassa. Koiramme ovat auttaneet etsimään myös kadonneita karjaeläimiä sekä tavaroita.

 Ennen nykyisiä rotuja, perheessä on ollut vuosien saatossa muitakin. Koirien lukumäärä on aina ollut rajallinen. Australianpaimenkoirien parissa olemme eläneet vuodesta 2000. Japaninpystykorvia meillä on ollut  vuodesta 1986. Elämässäni on aina ollut koiria ja koirista kiinnostuneita ihmisiä ja perheenjäsenillä on pitkä kokemus koirista. Olen ollut vuosien vieriessä mukana myös monenlaisessa yhdistystoiminnassa, koulutusohjaajana, toimihenkilönä, erilaisilla kursseilla koiriin ja lajeihin liittyen sekä koetoimitsijana, mikä on kaikki ollut mielenkiintoista. Vuositasolla käyn useilla kursseilla edelleen mielelläni.

Kennelnimi Snowtime´s on hyväksytty 2001. Vaikka kasvatuksemme on pienimuotoista, tavoitteita on kuitenkin asetettu, sillä tähtäimenä on terve ja hyväluonteinen, rodunomainen koira. Panostamme jokaiseen pentueeseen paljon harkintaa, aikaa ja huolenpitoa. Pentuja syntyy siksi yleensä harvakseltaan. Jokaisen yhdistelmän olemme puntaroineet huolella sen kokemuksen ja tiedon valossa, mikä meillä on olemassa ja olemme aina valmiita oppimaan myös uutta. Japaninpystykorvissa vielä pieni osa koirista on tutkittuja ja siksi niistä on vaikea tehdä voimakkaita johtopäätöksiä. Australianpaimenkoirissa tutkimukset ovat vakiintunut käytäntö. Nykyisillä rotukoirilla on mielestäni tarpeen kiinnittää huomiota populaation monimuotoisuuteen.
Tuemme Ask & Tell-ohjelmaa. Jos et löydä kaipaamaasi tietoa sivuiltamme, ota yhteyttä.

Mielestäni harrastajien toisiaan kunnioittava, positiivinen, rehti ja rakentava yhteistyö vie rotuja eteenpäin. Haluan kiittää lämpimästi kaikkia ketkä ovat vuosien mittaan olleet yhteistyössä! Kiitos myös ystäville harrastuksen parissa.

Koiristamme paras kokemus on meillä, ota rohkeasti yhteyttä jos rotumme tai koiramme kiinnostavat.

Merja Tiainen
p.0505279097 (+358505279097)
tiainen.merja (@) gmail.com (poista välilyönnit)

Otan mielelläni sähköpostia vastaan. Olen kuitenkin sähköpostillani melko harvoin, joten älä hämmästy, jos vastaus ei tule nopeasti. Vastaan mielelläni heti kun se on mahdollista, joten älä epäröi ottaa yhteyttä. Jos vastausta ei kuitenkaan kuulu, tarkista myös roskapostikansiosi, joskus viesti voi vahingossa mennä sinne.