Japsipentue 2020

Kasvatillemme Helkalle (Snowtime´s Hareyaka Go) odotellaan pentuetta syntyväksi lokakuussa viikolla 43! Tiineys on vahvistunut ultralla, jossa näkyi useampia pentuja. Pentueen isä on Udo (UdoDirkscneider). Molemmat vanhemmat ovat rodunomaisia, niillä on oikeat purennat, ovat olleet terveitä, hyväluonteisia ja sosiaalisia perhekoiria. Udo on myös aktiivinen harrastus- ja kisakoira omistajansa kanssa. Udo kisaa agilityn ylimmässä eli 3-luokassa, rallytokossa voittaja-luokassa ja näyttelystä sillä on serti. Helka on ns. kotikoirana, mutta olen sitä nähnyt ja se on minusta ihan yhtä sievä kun tunnetumpi siskonsa, Minni. Myös Helkan veli Vili on kaunis, reipas uros ja omistajilleen hyvin mieluisa.

Tämä pentue sai alkunsa vahinkoastumisen kautta ja tuli siinä samassa todistetuksi, mutta on suvultaan ja vanhemmiltaan kaikin puolin sellainen, jonka takana voimme kasvattajina seisoa. Yhdistelmän sukusiitosaste on melko alhainen, vain 0,78 neljällä sukupolvella laskettuna. Sen taustalla on paljon meille tuttuja, terveitä, pitkäikäisiä, hyväluonteisia koiria, joita on käytetty jalostukseen tarkoituksella maltillisesti. Päätimme siksi yhdessä Helkan ja Udon omistajien kanssa antaa näiden pentujen syntyä. Yhdistelmä jalostustietokannassa:

https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI31536/16&ReknoE=FI39282/14

Pentueen vanhemmat eivät asu meillä, Helka on kasvattimme ja Udokin yhteistyöpentueesta syntynyt. Tunnemme molempien taustat hyvin. Molemmat vanhemmat, Udo ja Helka, asuvat erinomaisissa, vastuuntuntoisissa kodeissa, joissa koirat hoidetaan hienosti. Udo on ollut usein hoidossa aiemminkin Helkan kotona. Helkan juoksu oli huomaamaton, mitä joskus tapahtuu. Koirat kuitenkin tiesivät parhaiten ja tuloksena odotamme nyt pentuetta, jonka olisin aivan hyvin suunnitelmallisesti voinut toteuttaa. Pentueen isän Udon lonkat ovat B/B, kyynärpäät 0/0, selkä LTV4 ja silmät terveet. Japseja harvoin, edes suunnitelmallisia jalostuskoiria, tutkitaan terveyden osalta näin tarkkaan. Helka on tutkimaton, sen vanhemmat ja isovanhemmat sekä tutkittu sisko ovat olleet kaikki selistään epävirallisesti terveitä, kaikki em. polvi- ja silmäterveitä, kyynärterveitä, ja lonkiltaan A-C. Pentue tulee Snowtime´s kennelnimelle ja pentujen omistajat saavat neuvot ja tuen Snowtime´s-tiimistä. Pennut syntyvät ja kasvaa Helkan kotona Etelä-Karjalassa. Meiltä voi tiedustella pentueesta lisää. Parhaiten tavoitettaa tällä hetkellä sähköpostista

tiainen. merja (at) gmail.com