Uutisia

S-pentueella (Isla & Riffi, synt 2018) on nyt nimet ja omat sivut.

Paljon onnea Sanna ja BH PAIM-E Snowtime´s Tahoka Daisy alias Tinka!

Remun (S. Roadrunner) lonkat C/C ja kyynärpäät 0/0, kiitos kuvaamisesta Timo!

17.4.2018 syntyi 5 aussien pentua, 3 urosta ja 2 narttua, yhdistelmästä Riffi & Isla, Lisää infoa pentueen omalta sivulta täällä. Tämäkin pentue toteutuu yhteistyössä.  Pennut täyttivät 3 viikkoa ja uusia kuvia lisätty galleriaan. Jos työtaustainen perheenjäsen & harrastuskaveri kiinnostaa, otapa yhteyttä.

Källi (Amaranth) hyväksytty Pelastuskoiraliiton haun loppukoe (pimeä). Olen erityisen iloinen siitä että sen molemmat hyväksytyt kokeet on olleet koiralle & ohjaajalle vieraissa maastoissa ja koiralle vierailla maalimiehillä.

Rio (Justus Rio Bravo) harjoitteli jäljestystä ja osallistui suureen Vapepan yhteisharjoitukseen 6.5. Hyvin jaksoi tehdä 3 tuntia etsintää vaikka Rion tarkastamat alueet olivat ns. tyhjiä eli palkkaa ei tullut. Muun ajan Rio sai nauttia huomiosta ja rapsutuksista.

Myytti (Arashi) ensimmäisessä näyttelyssään Parikkalassa ja tuloksena Rop-pentu. Onnea ja kiitos Taru!!

C-pentueen tytöt treffasivat, ihana oli nähdä teitä kaikkia!

Muutettiin pikkuisen suunnitelmia, toinen aussiepentue suunnitelmissä loppuvuodelle  2018.

Myös Riffin prcd-PRA geenitestitulos odotetunlaisesti n/n eli ei kanna altistavaa geeniä ja sen jälkeläisillä siten ei ole kohonnutta riskiä sairastua prcd-PRA, DM tai CMR

Riffin DM geenitestitulos n/n melkolailla odotetunlaisesti eli se ei kanna altistavaa geeniä.

Virallisessa silmätarkastuksessa Rio (Justus Rio Bravo) ja Källi (Snowtime´s Amaranth) ja molemilla silmät edelleen terveet.

Dusty (S. Dusty Desert) ja Kikka ovat taituroineet kahdessa lajissa, uusi aluevaltaus Nosework josta virallinen eukalyptys hajutesti hyväksytty! Ja hakukokeesta 2.tulos sekä koulari HK3, paljon onnea!!

Minni (Hirume Go) virallisissa terveystarkeissa, sydänkuuntelu OK, ja silmien sekä polvien uusintatarkastus sama kun aiempikin eli silmät OK, polvet terveet 0/0. Kiitos Henna!

Iitan tytär Mila (Yamaguruma) Venäjällä viikonloppuna ja tuloksena molemmilta päiviltä PN1 VSP SERT ja CACIB. Paljon onnea Pihla ja isot kiitokset Pihla, Henna ja Pilvi!! Ja kiitos Pihla Milan hyvästä hoidosta! Turkinvaihdollahan neitikoira oli, mutta se ei menoa haitannut

O-pentueen (japsi) syntymästä tuli keväällä kuluneeksi 9 vuotta ja R-pentueen jo 11 vuotta! Paljon onnea! Kuvassa Pepi (CH Snowtime´s Romio) 11 v. Kiitos Riitta!

Mila (Yamaguruma) virallisissa selkäkuvissa ja puhdashan se oli, kuten aiempi antoi ymmärtää. Mutta onpahan nyt virallisena, kiitos Pihla!! Eli VA0, SP0 ja LTV0

Isla (Basecamp, Link – Rio) kiittää aussieyhdistystä kunniakirjasta (rally-tulokas 3. sija) ja kasvattaja Marikaa hyvästä työstä & yhteistyöstä 

Silmäpeilissä on käynyt 2-vuotiaana Onni (Tundra) ja melkein 2-vuotiaana Remu (Roadrunner) ja molemmilla näkimet kunnossa

Melli (Shinju) jälleen 13-vuotiaana japsiyhdistyksen vuoden jälkeläisnarttu ja veteraanien viides!! On aina mukava jos kasvatinomistajat harrastaa, mutta kasvattajana olen iloinen, että on saanut kasvattaa koiran, joka sen lisäksi että on ollut pitkän ikänsä terve ja menestynyt (mm. CIB, agility sekä 13-vuotiaana RTK1 ja avo-tulos rallystä), on omistajilleen tärkeä ja pidetty perhekoira. Ja tuottanut samantapaisia jälkeläisiä neljässä eri pentueessa !! Mellin takana on kolme meidän omaa edesmennyttä koiraa; Aksu, Sissi ja Timi. Iso iso kiitos Mellin loistavasta hoidosta ja sen kanssa tehdyistä taitavista jalostusvalinnoista omistajalle Soilell

Kaikki T-pennut (aussie, Indy – Rio) kuvattu!! Ja not too bad!! Kaikki kuusi kynäristä 0/0, lonkat 5/6 terveet A tai B, ja yksi C. Kiitos omistajille!! Isäkoira on ulkomainen ja siellä terveeksi tutkittu, mutta siitä syystä ei näy sillä tuloksia tietokannassa.

Silmäpeilissä 2-vuotiaana on käyneet myös Onni (Tundra) ja Remu (Roadrunner) melkein 2-vuotiaana, ja molemmilla näkimet kunnossa.

Melli (Shinju) jälleen 13-vuotiaana japsiyhdistyksen vuoden jälkeläisnarttu ja veteraanien viides!! On aina mukava jos kasvatinomistajat harrastaa, mutta kasvattajana olen iloinen, että on saanut kasvattaa koiran, joka sen lisäksi että on ollut pitkän ikänsä terve ja menestynyt (mm. CIB, agility sekä 13-vuotiaana RTK1 ja avo-tulos rallystä), on omistajilleen tärkeä ja pidetty perhekoira. Ja tuottanut samantapaisia jälkeläisiä neljässä eri pentueessa !! Mellin takana on kolme meidän omaa edesmennyttä koiraa; Aksu, Sissi ja Timi. Iso iso kiitos Mellin loistavasta hoidosta ja sen kanssa tehdyistä taitavista jalostusvalinnoista omistajalle Soilelle!

1.3. olikin tuplasynttäripäivä ja aika hauska sellainen, sillä R-pentue täytti 11 v. ja Y-pentue 3 v. Onnittelut! Hauska sattuma on, että Y-pentueen isä on R-pentueen Dany, joten isällä ja pennuillaan on sama syntymäpäivä – 8 vuotta vaan välissä! Mellin R-pentueesta iso kiitos co-kasvattajalle Soile kaikesta yhteistyöstä!! R-pennut syntyivät ja kasvoivat Soilen hyvässä huomassa!

Mila (Yamaguruma) virallisissa selkäkuvissa ja puhdashan se oli, kuten jo lonkkakuvien yhteydessä tarkastelu antoi ymmärtää. Mutta onpahan nyt virallisena, kiitos Pihla!! Eli  VA0, SP0 ja LTV0

Ihania uusia kuvia Minnin ja Aksun pennuista, kiitos kaunis Sinimarian Photography! Tässä alla koko nelikko

C-pentue (Minni-Aksu) on nyt eläinlääkärin tarkastama, mikrosirutettu ja rekisteröity! Pentueessa yksi pentu vapaana, pennut ovat nyt 6-viikkoisia. Pentueen emo Minni (Hirume Go) on siirtynyt Hennan omistamaksi sijoitussopimuksemme mukaisesti, tuhannet kiitokset yhteistyöstä Henna <3!!

Minnin ja Aksu japsipentueesta on mukavanoloinen poika vielä varattavissa omaan hyvään kotiin. Lisää infoa pennut-sivulla

Päivitetty kasvateille uusia kuvia vähän sinne ja tänne

G-pentueen isä Udo debytoi agikisoissa, joista eka hyppäri hyl, mutta B agilityradalla eri, 0rv, LUVA. Paljon onnea Hanna-Leena!

Suomen aussieyhdistys julkaisi vuoden aussie 2017 tulokset ja Isla (Basecamp) Vuoden Rally-toko-tulokas -kilpailussa jaetulla sijalla 3. Paljon onnea Marika, hyvää työtä! Vuoden paimenaussie-sarjassa Gila (Blackbird) 6. ja Källi (Amaranth) 7. Snowtime´s kasvattaja 5. Lämmin kiitos ihan kaikille kasvattien omistajille koiruuksien hyvästä hoidosta, aktiivisuudesta ja yhteistyöstä.

Vanha puhelimeni meni rikki, uusi puhelin löytyi ja samasta numerosta tavoittaa edelleen. Mutta mikäli olet koettanut tavoittaa puhelimella 26. – 28.1. välisenä aikana, voi olla että yhteydenottosi ei ole minua tavoittanut. Yritäthän uudelleen joko puhelimella tai sähköpostilla.

Japaninpystykorvan pennuille on alustavasti kodit odottamassa.

C-pentue (Nabu – Riesu) täytti 5 v. Paljon onnea!

H2-pentue (Nipsu – Iita täytti tammikuussa 1 v. Onnittelut!

Aksulle (MultiCH Accel of God Mount JP) ja Minnille (Multi CH Snowtime´s Hirume Go) syntyi pentuja 9.1.2018. Kaikki sujui hyvin ja meillä on 1 uros ja 3 narttua. Nämä pennut syntyvät ja kasvavat Lappeenrannassa Hennan tykönä taatusti hyvässä hoidossa.

G-pentueelle on tehty oma kuvagalleria. Tästä Iitan ja Udon pentueesta vielä 1 pentu vapaana, lisää infoa pentu-sivulla.

Japaninpystykorvan pentuja syntyi Iitalle (Iwahige Go) ja Udolle (Udidirkschneider) 16.12.2017. 3 narttua ja 2 urosta. Mahdollisesti 1-2 pennuista voisi olla varattavissa. Lisää infoa pennut-sivulla. Odotettavissa japaninpystykorvan pentuja myös Minnille (Hirume Go), pentueen isänä on Aksu (Accel of God Mount JP).

Australianpaimenkoiran pentue suunnitelmissa keväälle 2018

Summataanpa vanhan perinteen mukaan mennyttä vuotta uuden kynnyksellä. Vuonna 2017 pidimme paljon treenejä ja tapaamisia ja oli ihana nähdä paljon kasvatteja omistajineen. Paljon saatiin käydä mekin mukana treenaamassa ja harrastamassa ihanissa porukoissa ympäri Suomen ja Euroopan, tästä on taas hyvä jatkaa, lämmin kiitos kaikille!! Olemme ihan älyttömän iloisia siitä, miten hyvät kodit ja omat ihmiset kasvateillamme on, kiitos siitä !! Kuluneeseen vuoteen kuului suruakin, sillä 2017 kolme upeaa koiraa jatkoi matkaansa sateenkaarisillalle, Riesu (Fi AVA Snowtime´s Deep South, leukemia, n. 9 v) ja Xena (BH TK1 RH-FE ATDsd OTDc Diamond Bluff Paris Texas, VIRTA), 13,5-vuotiaana (vanhuus) ja Sendo (CIB & Fin & BY & Rus Mva RKFV-09 Snowtime´s Sendoh, vanhuus 12,5-v) , mutta myös iloa pentujen myötä. Paljon rakkaita muistoja jäi kaikista kolmesta, ja ne jäivät elämään jälkeläistensä kautta.

Tuloksia ja harrastuksia 2017:

Naomi of Konparu Wakata JP debytoi rally-kokeessa 11-vuotiaana ja sai tuloksen.

Onnea uusille valioille Fi & Rus MVA Snowtime´s Amadokoro ja CIB & Ee & Balt Snowtime´s Hirume Go AGI-1, Minnillä myös mukavia agiratoja.

Onnea RTK1 koularista sekä rallyn avoimen luokan tuloksesta ja veteraani-Rop tai –VSP-tuloksista 13-vuotiaalle Mellille, Snowtime´s Shinju!

Onnea Ginkolle Snowtime´s Ichou Go useista hienoista AGI-3 radoista, joukossa nollia.

Onnea Milalle Snowtime´s Yamaguruma AGI-1 LUVA ja mukavia ratoja ja näyttelystä avo eri, sekä velipojalle Nemolle Snowtime´s Yoshihiro AGI-1.

Paljon on joukossa myös aktiivisia japseja joilla on harrastuksia vaikka ei ehken vielä tuloksia.

Snowtime´s Deputy Sheriff ASCA nauta advanced 1. sija (ei Q), Riffi kävi myös pimeäjäljen loppukokeessa, josta ei tulosta. Se toimii työkoirana paimenessa ja ryhmien mukana maastossa, mutta 10-vuotta lähentelevänä viettää jo ansaittuja osaeläkepäiviä hyppylajeista kuten PK tai agi. Silmäpeili OK (9 v).

Justus Rio Bravo pelastushaun loppukoe (pimeä, taidontarkastus) ja ASCA nautarata advanced. Toimii työkoirana paimenessa sekä ryhmien mukana. Silmäpeili OK (6 v)

Snowtime´s Amaranth hyväksytty pelastushaku peruskoe ja ASCA nautakoe started STDc 1st leg. Kouluttautumassa työkoiraksi. Silmäpeili OK (3 v)

Snowtime´s Blackbird harrastaa ja kävi kokeissakin jo laajalla rintamalla (peko, pk, paimennus, toko, rally) ja sai TOKO ALO-3 ja ASCA paimennuksesta viimeisteli STDscd. Avustaa jonkin verran työtehtävissä. Silmäpeili OK (3 v)

Snowtime´s Dusty Desert PK haku- ja jälkikokeissa hienosti koularit JK3 ja HK3, silmäpeili OK (9 v)

Snowtime´s Delaware River sai pentueen Wirneen-kenneliin

Snowtime´s Crestone Peak AGI-2 2 x LUVA, paimentaa.

Snowtime´s Coyote Willow AGI-3 useita nollaratoja ja eka SERT, paimentaa.

Snowtime´s Chickadee TOKO AVO-1 sekä 2- ja 3-tuloksia. Riimi kävi myös luonnetestissä 55p. ja on osoittanut paimennusviettiä
.
Snowtime´s Bonanza AGI-1, Rallyssä RTK1 ja kaksi hyväksyttyä rataa 2-luokassa, paimentaa, silmäpeili OK (4 v,) ja selän röntgentutkimus SPO0.

Snowtime´s Basecamp RTK1 MH-kuvaus suoritettu, silmäpeili OK (3 v), paimentaa.

Snowtime´s Buffalo Peak harrastaa pelastusjälkeä ja –hakua, paimentaa.

Snowtime´s Amargosa TK1

Snowtime´s Arizona Iisa on taitava jalkapalloilija, varsinainen koirien Maradona

Snowtime´s Tahoka Daisy lonkat A/B, kyynärpäät 0/0, selkä LTV1 VA0, silmät terveet (1 v). Tinkan päälajeina on pelastuskoiratoiminta ja paimennus.

Snowtime´s Tundra lonkat A/A kyynärpäät 0/0. Onni harrastaa laajalla rintamalla hakua, jälkeä, tokoa, nosea ja paimentaa.

Snowtime´s Tanoak Freddiekin harrastaa laajalla rintamalla, päälajina pelastuskoiratoiminta, paimentaa.

Snowtime´s Texas Oak lonkat B/A kyynärpäät 0/0. Purri harrastaa agility ja hakua ja on käynyt myös paimenessa.

Snowtime´s Tawny Eagle lonkat B/B, kyynärpäät 0/0

Snowtime´s Towhee terveystutkimuksissa lonkat C/C, kyynärpäät 0/0, silmät terveet (2 v). Ninjan harrastuksiin kuuluu patikointi ja agilityäkin se on treenannut.

Snowtime´s Raven lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, selkä LTV0 VA0. Ringa harrastaa agia, tokoa, paimennusta ja on se tehnyt alkeita myös peko-toimintaan.

Snowtime´s Rawah Trail lonkat A/A, kyynärpäät 0/0. Sisun päälaji on pelastuskoiratoiminta.

Snowtime´s Rook lonkat A/A kyynärpäät 1/1. PAIM-T. Valmistunut lukukoiraksi. Reino harrastaa myös laajalla rintamalla hakua ja tokoa, Reino on käynyt myös tutustumassa paimenessa.

Snowtime´s Roadrunner Remu harrastaa myös laajalla rintamalla päälajeinaan PK-haku ja –jälki, toko, paimentaa myös

Snowtime´s Roaring Plains, Rommi tekee tokoa ja on se pyörähtänyt raunioradallakin

Snowtime´s Iwahige Go pyörähti Jyväskylän näyttelyssä ja hienosti vieraan ihmisen esittämänä avo eri2.

Sagalle Fi MVA Snowtime´s Asahi Go syntyi A2-pentue kesällä 2017. Yoko Snowtime´s Yoko kävi terveystutkimuksissa, jotka eivät olleet kaikilta osin ihan priimaa, mutta tämäkin on hyvää tietoa rodussa jota tutkitaan edelleen missään muualla päin maailmaa vähän tai ei ollenkaan, lonkat B/B, kyynäret 0/0, polvet 0/0, sydänkuuntelu OK, silmät muuten OK mutta toisessa puutteellinen kyynelkanavan aukko, selkä LTV4, VA1, SPO0. Yoko pyörähti myös avoimessa luokassa tuloksella avo eri.

Toivottavasti en unohtanut mitään, on niin ihana miten monipuolisesti harrastavia koirakkoja.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *