aussiepups19

Tres Hombres-pentue syntyi 15.3.2019

Snowtime´s Rough Boy
Snowtime´s Fearless Boogie
Snowtime´s Heard it On the X

Pennut ovat kaikki HSF4 ja MDR n/n vanhempiensa kautta

Työpainotteisia aussienpentuja! 3 urosta, mustia pitkillä hännillä.
Pentueessa oli myös neljäs pentu, hyvin pieni uros, joka ei meidän ja Gilan huolenpidosta huolimatta jaksanut syntymäpäiväänsä enempää. Kolme muuta heppua sen sijaan voivat hyvin ja kasvavat kohisten.

emä: BH Snowtime´s Blackbird STDsdc OTDsd 1st leg ”Gila”
synt 12/2013, also ASCA reg.,
lonkat A/A, kyynärpäät 0/0, silmät OK 5/2018, selkä terve LTV0
Pelastuskoiraliiton pelastushaun peruskoe, TOKO ALO, ASCA-paimennus alokasluokka lampaat, ankat, naudat sekä avoin luokka ankat ja lampaat, MH +1, näyttelystä eh, HSF4n/n ja MDR n/n (vanhempien kautta). Tähän ikään saakka ollut terve eikä sen kummallakaan vanhemmilla, täys- ja puolisisaruksilla ole tullut meidän tietoon myöskään mitään esille.

&

isä: Snowtime´s Amaranth STDcs STDd 1st leg ”Källi”
synt. 7/2014, also ASCA reg.
lonkat B/B, kyynärpäät 0/0, silmät OK 4/2018, selkä terve LTV0
Hyväksytty pelatushaun peruskoe ja loppukoe (pimeä) sekä taidontarkitus, ja pelastusjäljen peruskoe. ASCA-paimennus naudat ja lampaat alokasluokka, näyttelystä h, HSF4n/n, CMR n/n DM n/n ja CMO n/n. Tähän ikään saakka ollut terve eikä sen kummallakaan vanhemmilla, täys- ja puolisisaruksilla ole tullut meidän tietoon myöskään mitään esille.

Yhdistelmän sukutaulu täynnä monipuolisia ja pitkäikäisiä työ- ja harrastuskoiria

Kuvia molemmista löytyy täältä

 

Molemmat ovat olleet terveitä, Gila on 5 vuotias ja Källikin pian 5. Kotona, harrasteissa ja reissun päällä ei ole ollut ongelmia tai äänirajoitteita. Vanhemmat ovat sosiaalisia, monipuolisia ja rohkeita koiria, jotka molemmat ovat kasvaneet kokeneessa koiraharrastusperheessä. Yhdistelmän sukutaulu on meille tuttu moneen suuntaan, sukutaulua useampi polvi taakse ja sivuillepäin löytyy vain yksi koira, josta emme ole  kuulleet kuulumisia toviin aikaan. Paljon olemme tavanneet suvun koiria myös ulkomailla niin kotona kun työoloissa ja harrasteissa. Källin sisarussarjasta on 4/5 koiraa kuvattu ja kaikki  terveitä lonkiltaan, kyynäriltään ja selistään. Gilan sisarussarjasta on 5/6 koiraa kuvattu ja kaikilla terveet lonkat, selät ok, kyynärissä yksi 0/1 ja 1/1, loput nollia. Kasvattajalle saakka ei ole tullut tietoon allergioita tmv.

Samasta kennelnimestä huolimatta koirat eivät ole sukua keskenään, yhdistelmän ss% on noin 2,5 10 polvella laskettuna.

Miksi vanhempina omat kasvatit? Tämä yhdistelmä meillä oli suunnitelmissa jo pitkään myöhemmin tulevaisuudessa, mahdollisesti Gilan toisena pentueena. Yhdistelmän taustalla on kuitenkin paljon sellaisia koiria, joista itse pidämme ja jotka ovat osoittautuneet toimiviksi arjessa sekä niissä lajeissa, jotka meille on keskeisiä. Snowtime´s aussieita on myös aina käytetty jalostukseen maltillisia määriä. Gila oli aiemmin 2018 koetettu siementää ulkomaisen uroksen pakasteella josta se jäi tyhjäksi. Ajatus oli seuraavan juoksun aikaan matkustaa ulkomaille saman uroksen luokse. 2019 Gilan juoksu osui sellaiseen ajankohtaan, jolloin emme päässeet mitenkään ulkomaille matkustamaan, joten aikaistimme ajatusta toteuttaa tämä yhdistelmä. Gila oli kuitenkin jo 5-vuotias, ja jos olisimme jääneet taas odottamaan seuraavaa mahdollisuutta matkustaa, se ei tästä olisi nuortunut. Luonnollinen astutus tapahtui hyvin myöhäiseen juoksuun, koska Källi oli tähän ns. varauros.