S pentue aussie 2018

Australianpaimenkoira synt. 17.4.2018
3 urosta ja 2 narttua, kaikki pitkillä hännillä

Snowtime´s Saguaro
Snowtime´s Six Rivers
Snowtime´s Sand Plains
Snowtime´s Sapodilla
Snowtime´s Starling

kuvia

Sukutaulu ja infoa vanhemmista sivun alinna

Pennut ovat kaikki vanhempiensa kautta HSF4 n/n ja MDR n/n

 

Isänä WTCH BH PAIM-E Snowtime´s Deputy Sheriff ”Riffi”
A/A, kyynärpäät 0/0, selkä & olat terveet 6 v., silmät terveet 2017. Pelastuskoiraliiton jäljen peruskoe, TOKO AVO, harrastanut myös hakua ja raunioita, erittäin ääni- ja alustavarma. Työskentelee lampailla. ASCA käyttövalio. Näyttelystä eh. Hiljainen ja luotettava paimennettavien eläinten kanssa. Etsinyt ja löytänyt myös kadonneita karjaeläimiä sekä esineitä. Syntynyt 2008. HSF4, DM, CMR1, prcdPRA & MDR, CD normaali/normaali eli ei kanna näille altistavaa geeniä. Blue merle valkein merkein (niukasti valkeaa).

Emänä RTK1 Snowtime´s Basecamp ”Isla”
A/A, kyynärpäät 0/0, selkä terve LTV0, silmät terveet 2017. Syntynyt 2013. MH-kuvattu, laukaukset 1 ja muutenkin ollut ääni- ja alustavarma. HSF4 n/n. Treenaa ja kisaa rally ja agility. Erittäin suuri leikkivietti. Paimentanut jonkin verran ja toimii myös vieraalla ohjaajalla. Musta valkein ja tan merkein.

Olen puelueellinen kuvailemaan molempia, mutta minulle Riffi on ollut mahtava koira, niitä once-in-a-lifetime-koiria, jonka kanssa arki ja harrastaminen on ollut mahtavaa. Koira isolla Koolla. Islassa on myös paljon ominaisuuksia, joista pidän, ja jotka muistuttavat vanhemmistaan. Molempien suvussa on lukuisia monipuolisia työ- ja harrastuskoiria paimennuksessa, pelastuskoiralajeissa, tottelevaisuudessa, jäljellä, agilityssä, jne. Molemmilla oikeat purennat, kaikki hampaat ja pitkät hännät. Odotettavissa monipuolisia koiria töihin ja harrastuksiin. Kaikki värit mahdollisia. Koirakokemusta omaavaan aktiiviseen kotiin. Sukusiitosaste 2,1 % (10 polvea).
Kysy lisää
tiainen.merja @ gmail.com

Multa on kysytty jonkin verran vanhempien luonteista, ja lupasin kuvailla niitä. Kysyin myös Marikalta kommentteja omin sanoin Islasta. Kummallakin on suuri harrastusmoottori eri lajeihin, ja ne ovat myös lahjakkaita paimenkoiria. Molemmat ovat kotioloissa koiria, jotka osaavat asettua kun mitään ei tapahdu. Ääni- ja alustavarmoja. Kotonaan (ja meillä) Isla on hyväksynyt vieraat ihmiset ja vieraat saa siltä rakkautta ja huomiota osakseen. Saattaa haukahtaa kun vieraita tulee, mutta ei suoranaisesti vahdi. Marikan omin sanoin: ”En muista että Isla olisi jäänyt kenenkään ihmisen kohdalla jännittämään pidemmäksi aikaa, aina hyväksynyt kaikki. Isla antaa käsitellä miten vain, ei ole koskaan osoittanut niskurointia toimenpiteissä ym. Haukkuu ovikelloa, mut jää siihen, vartioi pihaa mutta ei hauku jos naapuri kävelee aidan takana. Mitähän tässä kertoisi vielä, loistava harrastuskoira”. Vieraisiin koiriin suhtautuu valikoivasti, mutta esimerkiksi täällä meillä (kasvattajan) kotona ollessaan, on sujahtanut muun lauman joukkoon aina hyvin. Riffi puolestaan on vieraita kohtaan välinpitämätön tai ystävällinen, oma perhe on sille kaikki kaikessa, ja omat ihmiset saisi kuvainnollisesti vaikka vääntää sen solmuun. Tutut ihmiset saavat siltä iloisia hellyydenosoituksia vaikka edellisestä kohtaamisesta olisi kulunut pitkäkin aika. Oman perheen eläimiin se on suhtautunut hyvin, ja maailmalla kulkiessa sen kanssa on ollut helppo reissata missä vaan. Sillä ei ole tullut esiin resurssien vartioimista, Riffi on toki myös hyvin kokeneessa kodissa ja kokeneella ohjaajalla. Riffi on nyt jo vanha koira (10 v.) ja sitä myötä jo rauhallisempi kun nuorempana, mutta jaksaa edelleen harrastaa vaikka suoranaista treenamista se ei enää tarvitse. Kumpikaan ole koettanut ns. syödä ihmisiä, ja sivuhuomautuksena todettakoon, että molemmat ovat luonnollisesti terveitä, niilä ei ole allergioita tmv.

WTCH BH PAIM-E

Snowtime´s Deputy Sheriff ASCA DNA-CP

A/A 0/0

WTCH TJH (r) SE VCH GK VHP POHJ MVA  KORAD

Diamond Bluff Cowboy Classic ATDsdc

Pelastuskoira (Ruotsi)
A/A 0/0

Pascals Jumping Jack Flash (X Jack)
DK UCH FI UCH Diamond Aire Mary Poppins STDs A/A 0/0
RH-FE BH TK1

Diamond Bluff Paris Texas  ATDsd OTDc
A/A 0/0

Pelastuskoira (Suomi)

ASCA CH Howards Wanagi-Ishna Ghosteyes OFA exc
Sundew Spirit of Diamondaire STDs
OFA good
RTK1 Snowtime´s Basecamp

A/A 0/0

WTCH SE LCH SE RL CH LP 1 LP 2 LP 3 KORAD GK VALLH PR RLD N RLD F RLD A RLD M Sugarwind’s A Great Warrior PATDs DNA-CP

B/B 0/0

KORAD Blue Wingfire´s A Touch of Hous A/A 0/0
LP1 LP2 LP3 TJH (FM) SEUCH KORAD VALH PR RL N Real Sugar Celtic OTDds STDc ATDs 1st leg A/A 0/0
WTCH BH PAIM-E Justus Rio Bravo OTDd1st leg, DNA-CP, pelastuskoirakokeet päivä & pimeä

A/A 0/1

HOF WTCH Justus Spin

OFA good, elbows normal

Vaquero´s Jesica McCain

OFA good, elbows normal